The Dutch version of my book “Have I Got Dirt for You” is coming out soon! You are all invited to the book launch (which will highlight both English and Dutch versions). The launch will take place at the main campus of The Hague University of Applied Sciences, on Monday October 17, at 16:00. Drinks and snacks will be served afterwards.

Roddel je naar de top De ultieme kantoorgids

Alhoewel roddelen geen beste reputatie geniet, blijkt uit onderzoek dat roddelen niet alleen onvermijdelijk is maar dat het ook een positieve bijdrage kan leveren aan organisaties. Volgens Dominique Darmon is er een optimale balans die we de ‘sweet spot of gossip’ noemen. Collega’s die nooit roddelen worden immers al snel als sociaal onvaardig gezien. Mensen die daarentegen voortdurend kletsend bij de koffiemachine staan zien we juist eerder als onbetrouwbaar.

Roddel je naar de top staat boordevol wetenschappelijke inzichten, praktijkvoorbeelden en roddelsituaties uit films, series en boeken. Dankzij het boek leer je alles over deze onvermijdelijke vorm van communiceren. En over alle factoren die een belangrijke rol spelen in de kunst van het roddelen: het vinden van de perfecte balans is de sleutel tot succes.
‘Ik ben dol op dit boek! Of je het nu ‘roddelen’ noemt, ‘vuilspuiterij’ of ‘in verbinding staan met de wandelgangen’, als je niet in staat bent om een breed scala aan informatie te kunnen uitwisselen, kan dat je carrière sterk beperken. Dominique Darmon is er prachtig in geslaagd om uit te leggen waarom je op het werk op de hoogte moet zijn van alle nieuwtjes en hoe je dat op een respectvolle en integere manier kunt doen.’ ––– Dr. Lois Frankel, auteur van de New York Times bestseller “Nice Girls Still Don’t Get the Corner Office”

‘Een uitstekende benadering van roddels en geruchten. De wetenschappelijke onderbouwing in het boek van Darmon is solide en zal je geest openen voor een bredere blik op deze fascinerende menselijke kwaliteiten. Moge het op gelijke voet staan met de kunst van het klagen!’ ––– Bart Flos, auteur van de bestseller ‘Het anti-klaagboek’

Have I Got Dirt For You: Using Office Gossip to Your Advantage

Even though office gossip is generally frowned upon, many studies show that gossip in organizations is not only inevitable, but can be a positive communication tool. However, by gossiping in the wrong way, employees can easily lose the trust of their colleagues and be perceived negatively very quickly.

Research shows that people who claim to never gossip tend to be considered as socially inept, but those who are constantly gabbing at the coffee machine are quickly seen as untrustworthy. There is an optimal amount of time one should gossip – somewhere in the middle – which we call the sweet spot of gossip. However, it’s not only the amount of time one spends gossping that will make or break an employee or manager. Other factors such as credibility, what we gossip about, whom we gossip with, culture, and place, all play an equally crucial role in the art of gossiping successfully at work.
You haven’t got this from me — but this is a scandalously good book! Ok, she cuts corners, but with a quick wit, a sharp pen, and a strong base in both literature and anecdote, who cares?‘–Gert Jan Hofstede, co-author of the international bestsellers “Cultures and Organizations: Software of the Mind” and “Exploring Cultures”

‘In this highly readable book, Dominique Darmon has made very clear that there are human behaviors that transcend cultures. Gossiping is a good example of this. While various cultures gossip in different ways, it will remain an important and meaningful activity for humankind. Recommended!’ –-Fons Trompenaars, author of the bestselling book “Riding the Waves of Culture” and co-author of “End of Discussion”

Dominique Darmon is a lecturer at The Hague University for Applied Sciences since 2012. She teaches courses such as Journalism and Media, Corporate Communications and Cross Cultural Communication Management. She coaches first year students and also supervises third years for their final papers and internships. Dominique has more than fifteen years of experience as a television producer: she worked for the Canadian Broadcasting Corporation, for Vision TV, (Canada’s national, multi-faith television network) and produced documentaries for OMNI Television, (a Canadian multi-cultural station). Dominique then worked for SNV (Netherlands Development Organisation) as international campaign manager. She designed, coordinated, and implemented the ‘Making a Difference’ campaign in association with Euronews. Her work took her around the world, to places such as Russia, Indonesia, Cuba, Iraq, Cambodia, Malawi, Kenya, Uganda, Ethiopia and Papua New Guinea.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: