Wat doe je bij De Haagse Hogeschool?

Ik ben docent bij de opleiding HBO-V met een nadruk op filosofie- en ethiekonderwijs, samen met een collega coördineer ik de jaren 2 en 3 van de opleiding, en ten derde ben ik veel bezig met Samen opleiden, dus heb ik veel contact met zorginstellingen.

Wat is je achtergrond?

Na een technische opleiding en de studie Wijsbegeerte aan de UvA en in Jena ben ik korte tijd werkzaam geweest als docent in het HBO. Vervolgens heb ik gedurende zes jaar in Maastricht filosofie, bio-ethiek en gezondheidsrecht gedoceerd aan studenten Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen. Daarnaast heb ik mij lange tijd verdiept in de muziekfilosofie, esthetica en taalfilosofie, en onderzoek ik hobby-matig de bestaande en mogelijke verbanden tussen hand en hoofd. Dit laatste door middel van houtbewerking.

Waar richt je onderzoek zich op?

Ik ben bij de kenniskring aangesloten om op verkennende wijze te onderzoeken of een zorgesthetische benadering van verpleegkundige zorgpraktijken levensvatbaar is, en hoe deze van zinvolle betekenis kan zijn voor de Haagse opleiding. Dus enerzijds doe ik aan theorievorming (zorgesthetiek), anderzijds onderzoek ik de effecten van school- of stageopdrachten die in lijn hiermee zijn ontwikkeld: een opdracht shadowing, de introductie van een concept als ‘zorg maken’ binnen de opleiding, en vrij recentelijk de minor The Art of Caring, waarin de relatie tussen kunst en zorg, en de kunst van het zorgen worden onderzocht.