Wat doe je bij de Hogeschool?

Ik ben als docent verbonden aan de Master Organisatiecoaching (MOC). Deze opleiding  is uniek in
ons land, maar sluit inhoudelijk aan bij een vakgebied dat in de Verenigde Staten en in Scandinavië veel meer bekendheid geniet: het gebied van Organizational Development, met een duidelijke focus op organisatieleren. Organisatiecoaching is te zien als een volgende stap voor individuele- en teamcoaches die hun professionele ontwikkeling uitbreiden in de richting van de context waarin hun klanten zich bevinden.

Wat is je achtergrond?

Ik heb een eigen praktijk als professionele coach/(leer)supervisor, opleider en publicist op het gebied van coaching. Mijn begeleiding speelt zich af op het grensvlak van persoonlijke ontwikkeling en organisatieontwikkeling. Steeds ben ik op op zoek om samen met mijn klanten en opdrachtgevers iets nieuws te maken dat doorwerkt in de praktijk van alledag, ook als ik allang weer weg ben.

 Ook probeer ik door te publiceren een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het vakgebied.

Wat voor onderzoek doe je?

Inmiddels ben ik gestart met een promotieonderzoek naar de spanning tussen leren en presteren in organisatiecoaching. Opdrachtgevers zijn niet zo met leren bezig; die willen bijvoorbeeld ‘een cultuurtraject gericht op…’, dat liefst gisteren merkbare resultaten oplevert. Hoe maak je als organisatiecoach ruimte voor leren, ook als daar geen plek voor lijkt te zijn? Het onderzoek beoogt een professional frame op te leveren voor leerprofessionals om de spanning tussen leren en presteren in organisaties effectief te hanteren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: