MIEKE MOOR

Wat doe je bij De Haagse Hogeschool?

Ik ben onderzoeker in het programma Making Art Work van het lectoraat Change Management. Ik doe dat in de hoedanigheid van extern lid van de kenniskring, vanuit mijn eigen organisatiefilosofische praktijk Mieke Moor Vrij Werk en in verbondenheid met het adviesbureau Twynstra Gudde.

Wat is je achtergrond?

Ik ben gepromoveerd op het grensvlak van filosofie, kunst en organisatiestudies, primair opgeleid als verpleegkundige en theoloog, en sinds ruim 15 jaar werkzaam in het organisatie(advies)vak. Als organisatiefilosoof werk ik op de grens van het organiseerbare aan vraagstukken naar de mogelijkheid om (de organisatie van) het werk menselijker te maken: meer open voor het gebeuren van het leven zelf, minder verstrikt in systemen die ons gevangen houden. Ik doe dit op basis van mijn langdurige ervaring met organisatie- en veranderkundig werk en mijn (promotie)onderzoek daarin, met een vakmanschap dat geënt is op mijn filosofische praktijk en in een breed netwerk van adviseurs, wetenschappers en kunstenaars.

Wat doe je voor onderzoek bij het lectoraat Change Management?

Mijn onderzoek spitst zich toe op de mogelijkheid van minimal organization, een term waarmee ik bewust verwijs naar minimal art als een vorm van ‘kunst zonder opsmuk met veel aandacht voor de relatie van (het) werk met zijn omgeving’. In het verlengde van mijn (promotie)onderzoek naar ‘geweld van organisatie’ zoek ik naar technieken ( hacking, performance en improvisatie) waarmee we ons op een speelse en scheppende manier kunnen losmaken uit de ingewikkeldheid van (organisatie)systemen waarin we onszelf hebben verstrikt.

miekemoor@vrijwerk.org

http://www.vrijwerk.org

organisatiefilosoof |"ik zoek het woord dat alles open maakt" (Thé Lau) | @vrijwerk.org | @organisatieatelier.nl | @tg.nl

One Comment on “MIEKE MOOR

  1. Pingback: Onzekerheidsvaardigheid: Schijnzekerheid ontmaskerd | LECTORAAT CHANGE MANAGEMENT - De Haagse Hogeschool

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: