Wat doe je bij De Haagse Hogeschool?

Ik ben als docent verbonden aan de opleiding Verpleegkunde bij de faculteit Gezondheid, Voeding en Sport. Daar doceer ik op het gebied van participatieve gezondheidszorg, waarin studenten vaardig worden in het onderzoeken hoe de zelfbeschikking, inspraak en participatie van patiënten en andere betrokkenen kan worden verbeterd en vergroot. Daarnaast geef ik ook les op het gebied van narrative medicine, waarin ik studenten train in het aandachtig zijn voor de narratieve en esthetische aspecten van de zorg.

Wat is je achtergrond?

Ik ben opgeleid tot informatiespecialist en kort na het afronden van mijn opleiding het HBO onderwijs in gegaan. Ik ben tevens opgeleid en getraind als literatuurwetenschapper, en als onderzoeker voornamelijk op dit terrein actief. Mijn interesses hierin zijn veelzijdig.  Mijn belangstelling gaat momenteel uit naar Disability Studies. Binnen Disability Studies wordt het begrip ‘handicap’ niet enkel beschouwd als een beperking of medische conditie van het lichaam en/of de geest, maar als iets wat tot stand komt in de interactie tussen de mens en haar omgeving.

Wat doe je voor onderzoek?

Momenteel werk ik aan een promotieonderzoek dat betrekking heeft op zowel disability studies als literatuurwetenschap. Mijn onderzoek richt zich op de wijze waarop esthetische en affectieve reacties (bijv. angst, amusement, bewondering, walging) op gehandicapte lichamen worden verbeeld in literatuur, populaire media, en kunst. Door het bestuderen van culturele teksten en artefacten wil ik inzichtelijk maken hoe, waar en wanneer emotionele reacties en esthetische oordelen omtrent handicaps tot stand komen in onze collectieve culturele verbeelding.

Contact: a.r.hiskes@hhs.nl

De foto’s zijn gemaakt in opdracht van de Haagse Hogeschool

Lecturer and researcher at the Hague University of Applied Science

One Comment on “ANDRIES HISKES

  1. Pingback: LUCAS Conference Bodies Matter 2021, 15-16 April, 2021 | LECTORAAT CHANGE MANAGEMENT - De Haagse Hogeschool

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: