Wat doe je bij De Haagse Hogeschool?

Ik ben als docent verbonden aan de opleiding Verpleegkunde bij de faculteit Gezondheid, Voeding en Sport. Daar geef ik les in participatieve gezondheidszorg, waarin we studenten trainen in het onderzoeken hoe participatie van patiënten en andere betrokkenen kan worden verbeterd en vergroot. Daarnaast leren we ze ook een kritische blik op de zorg als praktijk te ontwikkelen, d.m.v. close-reading van relevante teksten.

Wat is je achtergrond?

Ik ben opgeleid tot informatiespecialist en kort na het afronden van mijn opleiding het HBO onderwijs in gegaan. Ik ben ook opgeleid en getraind als literatuurwetenschapper, en als onderzoeker voornamelijk op dit terrein actief. Mijn interesses hierin zijn veelzijdig.  Mijn belangstelling gaat momenteel uit naar Disability Studies, een vakgebied waarin op kritische wijze wordt gekeken naar de manier waarop de maatschappij omgaat met (mensen met) handicaps/functiebeperkingen.

Wat doe je voor onderzoek?

Momenteel werk ik aan een promotieonderzoek wat betrekking heeft op zowel disability studies als literatuurwetenschap. Mijn onderzoek richt zich vooral op hoe de esthetiek van het lichaam, en die van functiebeperkingen in het bijzonder, een rol speelt in politieke situaties, of wellicht op zichzelf een politieke situatie kan zijn of veroorzaken. Dit onderzoek ik door verschillende literaire teksten te bestuderen, wat tegelijkertijd ook weer terug werkt m.b.t. de wijze waarop literatuur en andere vormen van representatie dergelijke zaken kunnen vergroten, verkleinen, vervormen, e.d.

Contact: a.r.hiskes@hhs.nl

De foto’s zijn gemaakt in opdracht van de Haagse Hogeschool

Lecturer and researcher at the Hague University of Applied Science

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: