written by Tom Maassen

Alles wat je wilde weten over onderzoek op het randje is nu beschikbaar in de Podcastafette van het lectoraat Change Management. Kenniskringleden bevragen hun collega-onderzoekers over verwaarloosde lijven, vuige roddels, films, recruiters, corporate activism, studenten op de speelvloer, onzekerheid, organisatieadviseurs en nog veel meer. 

Deze keer is het woord aan Wypkje van der Heide. Wypkje praat met Tom Maassen over haar passie in het onderwijs: ‘critical thinking’ aan de hand van film. Wat haar betreft gaan alle studenten in het hbo hiermee aan de slag. Sterker nog, mensen in het algemeen zouden meer films moeten kijken, want film is een fantastisch middel om jezelf bewust te worden van je eigen kaders, vooroordelen en veronderstellingen, zo meent deze geboren Friezin. 

Maar in het onderwijs is het wel zaak dat ook de docenten kritisch leren denken, teach what you preach! Om dat te bereiken ontwikkelde Wypkje in lectoraatstijd een fraaie e-learning voor collega docenten van de opleiding International Business aan De Haagse Hogeschool en collega docenten in het algemeen. Wypkje heeft ideeën genoeg voor nog meer e-learnings en andere manieren om het kritisch denken tot ver over grenzen heen te voeren. Luisteren dus, en kijken!

Beluister de podcast hier en abonneer jezelf direct via deze link

Researcher for Change Management, investigating film, education & critical thinking. Implementing it as lecturer for International Business, all at THUAS.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: