Alles wat je wilde weten over onderzoek op het randje is nu beschikbaar in de Podcastafette van het lectoraat Change Management. Kenniskringleden bevragen hun collega-onderzoekers over verwaarloosde lijven, vuige roddels, films, recruiters, corporate activism, studenten op de speelvloer, onzekerheid, organisatieadviseurs en nog veel meer. Met deze keer:

Zegt taalgebruik iets over intelligentie? Marjolijn Zwakman interviewt Zunaica Phillips

In hoeverre worden sollicitanten voor wie Nederlands niet de eerste taal is afgerekend op hun taalgebruik in het sollicitatieproces? Deze vraag stelt Zunaica zich als onderzoeker van het lectoraat Change Management.

Zunaica ziet zichzelf als wereldburger. Ze is geboren en getogen op Aruba, heeft gestudeerd in Los Angeles en Australië en is in Nederland opgeleid tot Human Resource manager aan De Haage Hogeschool. Aan deze laatste opleiding werkt zij nu als docent en is zij betrokken bij verschillende minors.

Zunaica werd als student in Nederland als ze solliciteerde voor bijbaantjes en stages vaak afgewezen, haar vermoeden is dat dit door haar taalgebruik komt, Nederlands is haar vierde taal. Ze vroeg zich destijds af, waarom wordt niet gezien wat ik te bieden heb en welke waardevolle bagage ik bij me draag?

Ook als docent ziet zij nu dat haar studenten tegen deze afwijzing aanlopen. Wat zit hierachter? Wordt er een link gemaakt tussen taalgebruik en intelligentie?

Waar zouden recruiters nog meer naar kunnen kijken om talent te spotten?

Zunaica onderzoekt hoe we in onderwijs toekomstige recruiters kunnen begeleiden om de juiste vaardigheden aan te leren die hen in staat stellen om talent te spotten dat voorbijgaat aan taal.

Wil je meer weten over het onderzoek of wil je in gesprek met Zunaica? Neem contact op via LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/zunaica-phillips-237937109/  

Beluister de podcast hier en abonneer jezelf direct:
https://open.spotify.com/episode/3LQ6ZLvrikaykXBT1K1xWJ?si=SkG_WJ9CSgSqeKnPpf1Oxg&nd=1

Ik ben kunstenaar. In mijn performances en workshops onderzoek ik menselijke relaties in ‘het systeem’. Daarin ontregel ik tijdelijk de alledaagse orde waardoor vertrouwde situaties vervreemden. Het publiek krijgt een eigen actieve rol. Zo ontstaan nieuwe ervaringen en inzichten over wat er nog meer mogelijk is in contact, buiten de vastgelegde regels en protocollen. Ik werk aan projecten in het domein van de kunsten en samen met opdrachtgevers die bereid zijn om een bepaald risico te nemen om de spanning tussen systeem en mensen in hun organisatie te onderzoeken. Organisaties en (kunstenaars)initiatieven waar ik bij ben aangesloten: Academie voor onzekerheidsvaardigheid | The TurnClub | AOG School of Management | Circus Andersom

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: