Alles wat je wilde weten over onderzoek op het randje is nu beschikbaar in de Podcastafette van het lectoraat Change Management. Kenniskringleden bevragen hun collega-onderzoekers over verwaarloosde lijven, vuige roddels, films, recruiters, corporate activism, studenten op de speelvloer, onzekerheid, organisatieadviseurs en nog veel meer.

Met deze keer: Jacco interviewt Sandra van Kolfschoten: “Waarom zou degene die voor de troepen uitloopt het rustig aan moeten doen?”

Oktober 2019. Op een winderige Utrecht CS zeggen we ja en maken we het formeel: Sandra van Kolfschoten voegt zich bij het lectoraat Change Management van De Haagse Hogeschool om ‘onderzoek’ te gaan doen. Onderzoek met aanhalingstekens dus, want laten we wel zijn: Sandra mag dan wel gewoon een keurige onderwijskundige zijn, ze werkt niet met formele modellen. Nou ja, ze heeft wel de website www.onderwijsmodel.nl geregistreerd. Maar ja, dan staat dan weer een ander soort modellen op, namelijk mensen die wel bekwaam maar niet gekwalificeerd zijn om voor de klas te staan. Een probeersel van Sandra, in de strijd tegen het lerarentekort. Nou ja, strijd. Ze probeert het lerarentekort juist leuk te maken want al die mensen die in al die taskforces, werk- en stuurgroepen tegen het lerarentekort zitten zijn hartstikke gedeprimeerd. Ook niet zo gek, want ze werken alleen maar aan problemen. Dus zo’n modellenbureau voor het onderwijs wijst op vrolijke wijze naar een way out voor het lerarentekort. Hartstikke out of the box, dus niet te serieus of te letterlijk nemen, zo’n modellenbureau. Of wel? Toch? Nou, zo ongeveer werkt Onderwijskunst – de adviestak van Sandra. Ruimtes openen waarin kan worden geëxperimenteerd met de broodnodige variaties op, en radicale alternatieven voor bekende onderwijspraktijken. Een gesprek over de balanceer-act die onderwijsvernieuwing heet: het voortdurend op spanning brengen van het touwtje van de verbeelding en zorgen dat het lijntje niet knapt: “woede is een goede indicator”.

Beluister de podcast hier en abonneer jezelf direct: https://open.spotify.com/episode/1rnhRikdakAVZ30DtCuBQh

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: