Eindelijk heb ik de workshop Siderosofie kunnen uitvoeren! Sinds jaren koesterde ik het plan om studenten via houtbewerking te laten reflecteren op hun eigen betrokkenheid bij dingen. Vorig jaar stond de workshop in het programma van The Art of Caring, maar kwam het er vanwege de lockdown niet van. Dit jaar waren we net op tijd!  

Maandag vorige week sjouwde ik een grote boodschappentas mee het klaslokaal in. De tas was gevuld met een tiental gezaagde stukken hout: grenen, vuren, tulpenboomhout en beuken in verschillende afmetingen. In het laatste half uur van de les zette ik alle stukken op een tafel en vroeg ik de studenten om dichterbij te komen. “Let nu goed op” zei ik, “want ieder van jullie gaat zo meteen een van deze stukken hout kiezen. De keuze die jij maakt is veelzeggend. Hoe precies weten we misschien nog niet, maar dat komt later. Kijk allemaal goed en probeer te voelen welk hout je aanspreekt.”

Vervolgens noteerde ik op het bord:

“Wie, wat, waar, wanneer, waarom en hoe
ben ik met dit stuk hout?”

Verder lezen? Ga naar: http://zorgesthetiek.nl/2021/11/16/week-11-door-tom-maassen/

Houdt zich o.a. bezig met zorgesthetiek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: