Withuiswerk.nl is zo’n site waar ik als witte man eigenlijk niet op zat te wachten. Ik beschouw mezelf als behoorlijk welwillend in de strijd tegen racisme maar moeilijk, moeilijk onderwerp hoor. Echt heel complex. En waar te beginnen?

Nu, op www.withuiswerk.nl blijkbaar: een site vol verwijzingen naar artikelen, boeken, podcasts en video’s voor witte mensen die het pijnlijke en ongemakkelijke gesprek over racisme willen aangaan. Of in ieder geval niet meer uit de weg willen gaan. Een site voor mij dus.

Ik beeld me in dat er meer mensen zijn zoals ik. Witte mannen die niet goed weten wat ze zullen aantreffen in (zelf)onderzoek naar racisme en die het daar doodsbenauwd van krijgen. Die in alle aarzelende openheid en eerlijkheid het racismegesprek willen aangaan om te kijken wat je zelf kunt doen. Witte mannen die heus wel weten dat je dit gesprek niet alleen met andere witte mannen moet voeren, maar die tegelijkertijd de meerwaarde van een besloten club wel inzien: een veilige omgeving voor witte mannen.

Een huiswerkclub dus, die uitsluitend openstaat voor witte mannen.

De opzet is simpel: je meldt je aan voor de withuiswerkclub en met een klein aantal deelnemers (maximaal 8 witte mannen per club) maken en bespreken we werk afkomstig www.withuiswerk.nl.

De eerste vier bijeenkomsten vinden nog voor de zomervakantie plaats:

Woensdag 24 juni: 09.00-11.00 uur (MS Teams meeting)

Woensdag 1 juli: 09.00-11.00 uur (MS Teams meeting)

Woensdag 8 juli: 09.00-11.00 uur (MS Teams meeting)

Woensdag 15 juli: 09.00-11.00 uur (MS Teams meeting)

Daarna kijken we verder.

Aanmelden is eenvoudig: stuur een mailtje naar Jacco van Uden (jcvuden@hhs.nl). Meer informatie volgt na aanmelding.

One Comment on “Withuiswerkclub zoekt witte mannen

  1. Pingback: Dubbelinterview Aminata Cairo & Jacco van Uden over Withuiswerkclub | LECTORAAT CHANGE MANAGEMENT - De Haagse Hogeschool

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: