English translation

Arnold
Dit keer had ik met mijn man willen afspreken dat hij mijn derde zwangerschap voor zijn rekening nam, zoals in de foute jaren 90 film Junior. Hij had dan net zoals Arnold Schwarzenegger de baby kunnen dragen omdat de altijd slimme dokter Emma Thompson dit mogelijk had gemaakt.

Mijn man was dan in het eerste trimester misselijk op werk gekomen terwijl hij het nog aan bijna niemand vertellen kon. Had puffend door de gangen gelopen en kiezen gebroken omdat het jonge leven energie en calcium vraagt. Hij had kunnen stressen over hoe het werk moest worden overgenomen en gehoopt dat het leuke werk nog klaar lag na het verlof. En was zich plotseling bewust geweest van het fenomeen bekkenbodemspieren. Dit alles niet uit het oogpunt van emancipatie maar puur om mezelf een break te geven.

Er is niet echt tijd om zwanger te zijn. De tijd van verlof komt vier tot zes weken voor de uitgerekende datum. De resterende acht maanden moet je het een beetje tussendoor oplossen. Negen maanden verlof is wat te veel gevraagd maar Prediker had wel gelijk toen hij schreef:

Voor alles wat gebeurt is er een uur,
een tijd voor alles wat er is onder de hemel.
Er is een tijd om te baren
en een tijd om te sterven,
een tijd om te planten
en een tijd om te rooien.

Als er op het werk een uurtje zou zijn voor een dutje… Als er in een kamer een bed zou staan waar je even ongestoord je hoofd, buik en bekken ten ruste zou kunnen leggen… Even een uur opladen voor de middag…

Misschien hoef je niet eens zwanger te zijn om dit te willen.

Researcher for Change Management, investigating film, education & critical thinking. Implementing it as lecturer for International Business, all at THUAS.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: