Een workshop in het kader van de G5 bijeenkomst aan de hogeschool: Succesvol studeren in een grootstedelijke context: Radicalisering en een veilig leerklimaat. Focus op vakmanschapontwikkeling voor docenten die maatschappelijk urgente thema’s in de klas didactisch moeten begeleiden en/of simpelweg herkennen bij studenten.

Het creëren en onderhouden van een veilig leerklimaat binnen het onderwijs is een verantwoordelijkheid voor iedere docent. Het wordt ‘spannend’ of ingewikkeld als thema’s als polarisatie, radicalisering, extremisme en / of terrorisme de leergroep in komen. Het kan bijvoorbeeld onderwerp van gesprek in een groep zijn. Groepsleden kunnen zich hier onveilig door voelen. Het vraagt vakmanschap van betrokken docenten om hier mee om te gaan.
In deze workshop verkennen Mark van Peufflik (HHS) en Anke van Gorp (HU) handelingsalternatieven. Hoe gaan we om met maatschappelijk urgente thema’s als radicalisering, extremisme en terrorisme en zorgen dat een veilig leerklimaat bewerkstelligd wordt.
Anke van Gorp is docent ethiek, veiligheid en integriteit bij de HU en doet onderzoek naar radicalisering. Mark van Peufflik is docent Social Work bij de HHS en onderzoeker op het vlak van Change Management. ws succesvol studeren 7apr15

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: