Alles wat je wilde weten over onderzoek op het randje is nu beschikbaar in de Podcastafette van het lectoraat Change Management. Kenniskringleden bevragen hun collega-onderzoekers over verwaarloosde lijven, vuige roddels, films, recruiters, studenten op de speelvloer, onzekerheid, organisatieadviseurs en nog veel meer.

We kunnen er vandaag de dag bijna niet meer omheen: activisme. Activisme kent vele vormen: van sit-ins en sleep-ins tot aan lijm, – soep en aardappelactivisme tot aan rechtszaken tegen Shell en de Koninklijke Marechaussee. Niet al het activistisch verzet haalt de headlines, en daarmee blijven vele vormen onderbelicht. In deze podcast gaat Zunaica in gesprek met Hanane over haar onderzoek naar activisme als veranderstrategie. Hanane noemt zichzelf een corporate activist… organisatiesystemen van binnenuit veranderen is haar onderzoeks- en vakgebied. Sinds 2021 is ze als extern kenniskringlid verbonden aan het lectoraat Change Management en in haar onderzoek houdt ze zich bezig met de vragen: “Wat kunnen we leren van activisme? Welke strategieën passen activisten toe om verandering te realiseren? En wat kunnen we meegeven aan studenten?”

Om activisme als veranderstrategie toe te kunnen passen moet je o.a. kunnen herstellen wat krom is, kunnen concretiseren hoe onrecht en achterstelling is ontstaan en meertalig zijn. Welke talen dat zijn wordt in de podcast besproken. Nieuwsgierig? Press play! Beluister de podcast en abonneer jezelf direct via deze link.

Wil je na het beluisteren van de podcast in contact komen met Hanane om in gesprek te gaan over activisme en/of de minor corporate activism? Neem contact op via LinkedIn.

One Comment on “Hoe dragen activisten bij aan een rechtvaardige samenleving? En wat kunnen we hiervan leren?: Zunaica Phillips interviewt Hanane Abaydi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: