In Art Climate Transition (ACT) onderzoeken we de rol van kunst in het aangaan van de grootste uitdaging van onze tijd: klimaatverandering en haar (sociale) gevolgen. ACT is een samenwerkingsverband van 10 kunstinstellingen uit 10 verschillende Europese landen. Het lectoraat Change Management van De Haagse Hogeschool is aan ACT verbonden als onderzoekspartner.

Samen met zelfstandig onderzoeker Arie Lengkeek gaat lector Jacco van Uden met verschillende kunstenaars in gesprek rond de vraag hoe zij aankijken tegen de mogelijkheden én beperkingen om als kunstenaar impact te maken. In de Learning to Impact Interviews gaan we deze keer in gesprek met Maria Lucia Cruz Correia: kunstenaar, onderzoeker en guardian of nature.

“Reconciliation is about collectively exploring how we can repair our broken relationship with the environment. Moving beyond the current situation in which oil companies plant trees as a form of compensation. We need to find strategies that work on different levels of repairing. Restoring can take many forms and should not be designed by a specific judge in a courtroom. It needs to be in relation to the community that has been affected by the crime because you need to know what kind of reparation they seek for. “

Lees het volledige interview met Lucia Maria en de overige interviews op https://artclimatetransition.eu/articles/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: