Vanaf vandaag is het nieuwste boek van Mieke Moor overal verkrijgbaar!


Wat er gebeurt als de gedachtewerelden van de bestuurder & de filosoof elkaar ontmoeten? Wat speelt zich af aan de binnenkant van leiderschap? En: over radicaal durven zijn en luisteren naar het ongehoorde.

Over De bestuurder & de filosoof

Van bestuurders wordt verwacht dat ze weten wat ze (moeten) doen. Wat we aan de buitenkant vaak zien, zijn mannen en vrouwen die visie hebben en daadkracht vertonen. Die houvast bieden, zeker in tijden van crisis en chaos. 

Maar wat speelt zich eigenlijk vanbinnen af? Wat gebeurt er als het denken stokt? Als je niet (meer) zo zeker van je zaak bent? Wat betekent het dan om te aarzelen? Wat is de waarde van luisteren, van niet-weten en laten gebeuren? Bestaat stilzwijgende kennis? 

Zorgbestuurder Anita Wydoodt nodigde organisatiefilosoof Mieke Moor uit tot een dialoog hierover. Ze ontdekten hoe de ontmoeting tussen hun uiteenlopende (gedachte)werelden het denken over leiderschap op een ongewone manier in beweging bracht. De bestuurder vertelde en de filosoof bracht de verhalen in verband met andere (denk)tradities, met bronnen van wijsheid en met haar eigen alledaagse ervaringen. Zo ontstond een inkijk in wat het betekent om een leider te zijn wiens werk in de wereld nauw verbonden is met een eigen innerlijke ruimte.

Dit boek is een uitnodiging aan bestuurders en managers, en aan ieder ander met een gezaghebbende positie, om te midden van alle druk(te) van daadkracht ook ruimte te maken voor stilte, ademruimte en speelsheid van geest. 

De bestuurder & de filosoof is daar zelf een voorbeeld van: geen boek met doorwrochte theorieën, maar een verzameling meeslepende essays die de bestuurspraktijk verbindt met de diepte van het denken. 

Voor op het nachtkastje, in je werktas, of open en bloot in het zicht van het dagelijkse werk.

Mieke Moor is organisatiefilosoof en auteur van onder meer Tussen de regels. Over geweld van Organisatie (2012) en Werken in het wit. Een jaar filosoof-in-residence in het Radboudumc (2017). Ze coacht bestuurders en is toezichthouder in de zorg.

Anita Wydoodt is bestuurder van het Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis (ETZ) en toezichthouder in zorg en onderwijs. Zij coacht bestuurders. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: