Voor een heel fijn themanummer van Tijdschrift voor Begeleidingskunde over Lichamelijkheid en Zintuiglijkheid ging ik samen met disability studies onderzoeker Andries Hiskes en theatraal performer Marjolijn Zwakman op zoek naar een antwoord op een ogenschijnlijk niet al te ingewikkelde vraag: kunnen we in organisaties lichamen anders laten verschijnen dan als te managen human resources?

Ogenschijnlijk, want “not mistaking the body and its sensibilities for a human resource’, zoals Cederström & Fleming de uitdaging formuleerden, is een hels karwei. Het idee dat we onze lichamen in ruil voor salaris beschikbaar stellen zit zo diep verankerd in het organisatiedenken dat we eigenlijk niet goed weten hoe we onze lijven kunnen terugvorderen. Maar goed: we zien ook mooie openingetjes … lees ons volledige artikel HIER

Meer over lijven in organisaties? Lees ook het prachtige artikel van Ohad Ben Shimon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: