Onderzoekslunch “Van geldwolf naar rentmeester: een vernieuwende basis voor maatschappelijk gedreven curriculumvernieuwing in het hbo-economieonderwijs”

In veel economische opleidingen en bedrijven werkt het ‘homo economicus’-paradigma nog volop door. Inmiddels is een zoektocht gaande naar een alternatief, omdat dit oude paradigma heeft bijgedragen aan ecologische-, economische- en sociale crises.

Dit onderzoek beoogt het hbo-economieonderwijs beter aan te laten sluiten bij de sociale- en ecologische eisen die de samenleving van vandaag en morgen stelt aan het bedrijfsleven. Voor dit doel wordt de (meer)waarde van het begrip rentmeesterschap onderzocht als alternatief voor een economie waarin alles draait om maximalisatie van eigenbelang.

De dimensies ‘tijd’ en ‘focus’ staan hierbij centraal.

Het centraal stellen van rentmeesterschap kan bijvoorbeeld misschien leiden tot het op een andere manier betrekken van de omgeving bij bedrijven en tot een andere formulering van het begrip strategisch management. En wat geeft rentmeesterschap aan over het centraal stellen van de prestaties van bedrijven, afdelingen en werknemers en de beheersbaarheid ervan? Het kan bijvoorbeeld leiden tot een andere opvatting van het begrip ‘control’.

Benieuwd hoe ik tot dit onderwerp gekomen ben, wat nog meer centraal staat in het onderzoek en wat uw bijdrage zou kunnen zijn aan het onderzoek? Sluit dan op maandag 15 maart om 12.30 uur digitaal aan.

Aanmelden via: t.dejoode@hhs.nl

Of Click here to join the meeting

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: