De wereld ligt stil. En ik ben ook stil. Vanuit mijn gevangeniscel – de ideale plek voor een quarantaine – schrijf ik tweewekelijks een korte tekst waarin ik via de omweg van een beeld of tekst uit de kunst of filosofie nadenk over wat ons nu gebeurt. Ik beoog daarmee het denken van mijzelf en de lezer te activeren en te inspireren. Ik bied geen oplossingen voor de huidige problemen – dat gaat een filosoof niet aan –  het gaat me om (bronnen van) wijsheid, die te delen en verder te ontwikkelen.

De aanleiding is liefde. Amor mundi, liefde voor de wereld. Een bron is Gabriel García Márquez’ beroemde roman Liefde in tijden van cholera, waarin liefde gestalte krijgt in een permanente zoektocht naar wat zich door de ratio niet laat dwingen.

Lees hier de eerste aflevering:  the sublime is now!

organisatiefilosoof |"ik zoek het woord dat alles open maakt" (Thé Lau) | @vrijwerk.org | @organisatieatelier.nl | @tg.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: