Volgende week donderdag is het zo ver. THNK FST bezet de Haagse Hogeschool. Een bijzondere dag waar iedereen is, zichzelf laat zien en elkaar ontmoet. Prachtig: de tyijd om elkaar te ontmoeten, leren kennen en inspireren.

Of, denkt mijn innerlijke criticus, is dat weer zo’n dag met ego-shows, hijgerig netwerken, in en uitlopende vrijblijvendheid, gezelligheid zonder impact? Op LinkedIn zie ik ze dagelijks voorbijkomen, de eindeloze congressen die meetings heten. Met lekker en verantwoord eten, mooie locaties, fijne sprekers, inspirerende workshops. Je hoort erbij als je daar bent. Maar wat brengen ze teweeg? Knikken we elkaar er niet vooral bevestigend toe? Je hoort toch het liefst wat je al kent. Hoe kan je uit je eigen bubbel komen?

Laatst vertelde een journalist me hoe hij al maanden meedoet met de wekelijkse gele hesjes demonstratie op de Dam in Amsterdam. Hij voelt zich er ongemakkelijk. Hij krijgt er vrienden bij wie hij thuis komt en ziet hoe arm ze het hebben. Hij snapt de woede steeds beter.

THNK FST, is dat ook zo’n bubbel? THNK FST, wie nodig je uit in jouw bubbel?

De Organisatie Activist

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: