“Een sterke verbinding tussen onderwijs, onderzoek en beroepspraktijk is waar De Haagse Hogeschool als netwerk­ hogeschool voor staat. De opleiding HRM organiseert daarom jaarlijks een symposium waar studenten, docenten en relaties uit de praktijk elkaar ontmoeten. Namens de opleiding HRM heten we je van harte welkom bij het HRM-symposium 2019 dat in het teken staat van de toekomst.”

Het lectoraat Change Management is er natuurlijk bij. Met een column én met een workshop over Vlees, Bloed en de Werkvloer door Jacco van Uden

“Als we aan de toekomst van werk denken, denken we onwillekeurig aan robots. En robots, daar vinden we wat van. Vaak vinden we ze eng. Robots boezemen angst in omdat zij – hoe anders dan wij mensen – voorspelbaar zijn, nooit ziek zijn, emoties geen rol laten spelen, niet verveeld raken, niet roddelen enzovoorts. We vrezen dan ook robots in veel opzichten de ideale werknemers zijn, precies omdat ze niet van vlees en bloed zijn. Zouden wij ook wel eens willen zijn, minder vlees en bloed. Vast een stuk minder gedoe. Maar wat zouden we verliezen als vlees en bloed – noem het onze lichamelijkheid – geen rol meer zou spelen op ons werk? In deze workshop verkennen welke plek lichamelijkheid opeist en inneemt tussen 9-5. Beetje ongemakkelijk onderwerp, ja. Maar ook de moeite waard, en best leuk.”

Aanmelden? Dat kan hier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: