ZUNAICA PHILLIPS

Wat doe je bij De Haagse Hogeschool?

Ik ben docent bij de opleiding Human Resource Management (HRM) sinds januari 2020. Vooral het internationale karakter van de HHs trekt mij erg aan en ik hoop dat ik met mijn internationale ervaring studenten daar ook verder mee kan helpen en hen kan inspireren. Binnen de opleiding ben ik betrokken bij meerdere thema’s en hogeschool-brede minoren, waaronder Artful Business Creations en Exploring LeaderShift. 

Wat is je achtergrond?

Ik ben geboren en getogen op Aruba. Ik ben in eerste instantie opgeleid als schoonheidsspecialiste en heb ook als schoonheidsspecialiste gewerkt. Toch kriebelde het nog en besloot ik om een nieuwe uitdaging aan te gaan. In 2015 ben ik naar Nederland gekomen om de opleiding HRM te volgen aan De Haagse Hogeschool. Er zijn zoveel mooie dingen op mijn pad gekomen en dat gun ik elke student. Zo heb ik een Summer course gevolgd aan de University of California in Los Angeles en heb ik bijna 2 jaar in Australië gewoond. Ik voel me dan ook echt een wereldburger. Verder ben ik een ambassadeur bij “Expertise Centre for Diversity policy” (ECHO) en ben betrokken bij verschillende projecten over diversiteit en inclusie voor onderwijsinstellingen en (overheids)organisaties. 

Waar richt je onderzoek zich op?

Ik ben bij de kenniskring aangesloten om te onderzoeken in hoeverre sollicitanten waarvan Nederlands hun tweede of derde taal in het sollicitatieproces worden ‘afgerekend’ op hun taalgebruik. Als HRM’er bereiken mij signalen dat bijvoorbeeld taalfouten in een sollicitatiebrief worden uitgelegd als ‘kandidaat is slordig’, ‘kandidaat heeft niet de moeite genomen om …’ of zelfs ‘kandidaat heeft niet het gewenste niveau’. Ik wil onderzoeken of die geluiden kloppen. In eerste instantie richt ik mij daarbij op recruiters: hoe gaan zij om met sollicitanten voor wie het Nederlands niet de eerste taal is? Op basis van dat onderzoek wil ik vervolgens kijken of we binnen de opleiding HRM ‘iets’ moeten doen rond het fenomeen taalbeheersing. Juist onze opleiding – veel van onze studenten komen te werken in werving & selectie – kan een belangrijke rol spelen in het leren spotten van talenten en kwaliteiten die losstaan van taalbeheersing.

%d bloggers liken dit: