Roddelonderzoeker Dominique Darmon maakt korte metten met het gemakzuchtige idee dat de wereld een betere plek zou zijn als vrouwen niet zo veel zouden roddelen.

Met deze week een krachtig artikel van Dominique in het NRC: “Hoewel roddelen een heel slechte reputatie heeft, kan het een krachtig middel zijn tegen [misbruikers als Harvey Weinstein] …. Laten we ten eerste niet proberen om medewerkers te laten ophouden met roddelen. En laten we het stigma van het woord ‘roddelen’ verwijderen, vooral als het over vrouwen gaat.”

En: een mooi, verhelderend interview op Managementboek.nl: “Ik denk dat je gerust kunt stellen dat mannen in de westerse wereld net zoveel roddelen als vrouwen. Het wordt alleen niet zo gezien. In de populaire cultuur en in Hollywood-films zijn het bijna altijd vrouwen, en niet hun mannelijke tegenhangers, die kwaad spreken over anderen. En als mannen dan roddelen, gebruiken we er andere woorden voor. We omschrijven het als ‘stoom afblazen’, ‘ouwehoeren’, of ‘brainstormen’. Het is eigenlijk heel oneerlijk tegenover vrouwen.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: