Alles wat je wilde weten over onderzoek op het randje is nu beschikbaar in de Podcastafette van het lectoraat Change Management. Kenniskringleden bevragen hun collega-onderzoekers. Fer van den Boomen interviewt in deze podcast Marjolijn Zwakman.

Marjolijn is performancekunstenaar die niet optreedt in het theater. Liever treedt ze direct met haar publiek in contact over een concreet vraagstuk. Met haar performances zorgt ze voor gesprekken in organisaties die raken.

Binnen het Lectoraat Change Management doet ze onderzoek naar ‘onzekerheidsvaardigheid’. Onzekerheid is voor haar geen risico dat weg moet, als iets dat je kunt ‘managen’. Volgens haar valt van kunstenaars te leren om het ‘niet weten’ een fundamenteel andere plek te geven. Dat is volgens haar nodig in een wereld vol verassingen, waarin oude oplossingen niet meer werken. 

Marjolijn doet onderzoek samen met studenten, docenten en leidinggevenden in het business onderwijs. In haar experimenten blijken zij hele andere mogelijkheden te ontdekken dan zij gewend zijn. Zo werkt ze zowel in de kunst als in het onderwijs aan de ‘levenslange uitdaging om ons te verzoenen met de werkelijkheid en te proberen thuis te zijn in de wereld’.

Beluister de podcast hier en abonneer jezelf direct: https://open.spotify.com/episode/0aeBSDpf60VCOItGIWis8k?si=cd83d933a5a4450a

Coach, adviseur en onderzoeker

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: