Het Liber Amoricum voor en van Marijke Sybesma is af: Kleuren in coaching. Caleidoscopisch perspectief op coaching, uitgegeven door Boom/Buzinezz. Mark van Peufflik en Tanja Odijk zijn erin geslaagd om met een aantal collega’s uit het vakgebied een grote verscheidenheid aan perspectieven op coaching te verzamelen. Marijke heeft zelf gezorgd voor de eindredactie (noblesse oblige). Het is een prachtig boek geworden dat zijn weg onder vakgenoten zeker zal vinden.

Vele jaren lang was Marijke het gezicht van de supervisie- en coachopleidingen van de Haagse Hogeschool. Onder andere legde zij ook de basis voor de Master Organisatiecoaching. Omdat ik zelf verbonden ben aan deze master, heb ik mijn hoofdstuk gericht op organisatiecoaching. Een perspectief op coaching dat zich niet afspeelt binnen een organisatiecontext, maar zich richt op coaching van de organisatiecontext zélf. Het hoofdstuk geeft de laatste stand van zaken aan over hoe we binnen de huidige (geheel vernieuwde) Master Organisatiecoaching kijken naar organisatiecoaching. Het is hieronder als preview op het boek te lezen.

Coach, adviseur en onderzoeker

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: