Ook dit jaar las de jury van de Orde van Organisatie Adviseurs alle boeken in en rondom het organisatieadviesvak. En ja, we hebben een Top 10! Boeken die je gelezen moet hebben om bij te blijven in je vak.

Samen met Marguerithe de Man, Odette Moeskops, Martijn Jansen, Gérard Brockhoff en Paul Vergeer en Martin Groenhuis mocht ik dit jaar zitting nemen in de jury.

In maart organiseren we tien gratis online Leespods waarin steeds een van de boeken uit de top 10 besproken wordt. En op 20 april organiseert de Ooa in samenwerking met Sioo het online event Boek&Festival

De genomineerde boeken zijn:

 • Advieswerk in verwaarloosde organisaties
  Joost Kampen
 • De strategie van de kreeft
  Yousri Mandour en Dorien van der Heijden
 • De supportorganisatie
  Jirtsin Beenhakker
 • Een draad in het weefsel
  Ellen Boleij
 • Fantoomgroei, waarom we steeds harder werken voor steeds minder
  Sander Heijne en Hendrik Noten
 • Leading from the middle
  Koen Marichal, Jesse Segers en Daan Sorgeloos
 • Onmacht in samenleving en organisaties
  Leike van Oss en Jaap van ’t Hek
 • Platformrevolutie, van Amazon tot Zalando de impact van platformen op hoe we werken en leven
  Martijn Arets
 • Socrates op sneakers
  Elke Wiss
 • Wit is aan zet
  Lidia van den Broek

De Leespods en het Boek&Festival staan open voor alle adviseurs, veranderaars, project- en (interim)managers die geïnteresseerd zijn in organiseren en veranderen. Of je nu al graag en veel leest of juist van jezelf vindt dat je meer/ander boeken, zou moeten lezen om bij te blijven in je vak. 

Online Leespods

Voorafgaand aan het event worden gratis Leespods georganiseerd worden rond de boeken uit de top 10. Een Leespod is een online bijeenkomst van 2 uur waarin één boek uit de top 10 centraal staat en besproken wordt. De deelnemer kiest het boek (of de boeken) en geeft zich op voor de desbetreffende pod (zie schema onder ‘nadere informatie). Deelnemers schaffen het boek zelf aan bij de boekhandel van hun keuze! Om een succes te maken van de pod is het noodzakelijk dat de aanwezigen het boek inderdaad gelezen hebben. De deelnemers van de pods kunnen op het online Boek&festival met de auteur van het door hen gelezen boeken in gesprek gaan. 

Meld je aan voor de Leespods

Online Boek&Festival

De winnaar van de OOA boekenprijs (geselecteerd uit de top 10) wordt bekend gemaakt op het Boek&Festival event op dinsdag 20 april, van 13.30 tot 17.00 uur. Dit jaar is dit een online event.

Het Boek&festival bestaat naast de gesprekken van de deelnemers van de Leespods met de auteurs uit een aantal korte rondes, zodat je als bezoeker op snelle wijze kennis kunt nemen van meerdere boeken, en uit een workshopronde waarin de auteurs een workshop verzorgen.  Alle auteurs zullen aanwezig zijn!

Meld je aan voor het festival

Nadere informatie

Deelname aan de Leespods is kosteloos. Elke Leespod wordt begeleid door een adviseur die de lezers op weg helpt met het proces van de boekbespreking De pods vinden plaats op:

Table

Description automatically generated

Het online Boek&Festival vindt plaats op 20 april van 13.30 to 17.00 uur. Deelname kost 45 euro excl. BTW.

Op het Boek&Festival zijn de volgende schrijvers aanwezig:  Joost Kampen,  Yousri Mandour, Dorien van der Heijden,  Jirstin Beenhakker, Ellen Boleij,  Sander Heijne, Hendrik Noten, Koen Marichal, Jesse Segers, Daan Sorgeloos, Leike van Oss, Jaap van’t Hek, Martijn Arets, Elke Wiss en Lidia van den Broek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: