We gaan weer lezen. Leesclub De Blije Manager is terug – met een speciale editie. Lees mee!

Afgelopen jaar promoveerde bestuurskundige en filosoof Robert van Putten op zijn onderzoek naar een prachtig denkbeeld: maakbaarheid.

Volgens Robert heeft het idee van maakbaarheid nauwelijks (nog) fans maar is de maakbaarheidheidsgedachte in de praktijk springlevend. We zijn, stelt hij, nog volop in de ban van beheersing.

Dat geldt niet alleen in de bestuurskunde. Ook – en misschien wel juist – in de organisatie- en veranderkunde speelt de maakbaarheidsgedachte een enorm grote rol. Want als we de boel niet meer naar onze hand zouden kunnen zetten, wat moeten we dan nog als manager of adviseur?

Daarom deze speciale editie van Leesclub De Blije Manager. We lezen en bespreken het boek aandachtig: wat is maakbaarheid, wat is voornaamste kritiek op de maakbaarheidsgedachte en wat bedoelt Robert van Putten wanneer hij voorstelt om met ‘de ambachtsman als getemde maker’ het maakbaarheidsdenken te begrenzen?

Lees en praat mee!

De Blije Manager is een initiatief van het Lectoraat Change Management van De Haagse Hogeschool. De leesclub staat open voor iedereen – dus collega’s, studenten én externen – die rust en ruimte wil maken voor het lezen van boeken die ertoe doen. Vanwege het bestuurskundige karakter van het boek trekken we in deze speciale editie samen op met het lectoraat Public Governance (lector Henno Theisens).

Hoe het werkt:

  • We komen drie keer online (MS Teams) bij elkaar om het boek te bespreken: vrijdag 9 april (9-11 uur), vrijdag 16 april (9-11 uur) en vrijdag 23 april (9-11).
  • Meedoen is eenvoudig: je stuurt een aanmeldingsmailtje naar Chantal Thielen (c.thielen@hhs.nl). Heb je je aangemeld, dan krijg je t.z.t. de Teams-link en het huiswerk.
  • Er zijn geen kosten verbonden aan de deelname, los van de aanschafkosten van het boek. En zelfs daar hebben we wat voor. Wil je het boek kopen dan kan dat hier. Maar je kunt de volledige dissertatie ook kosteloos downloaden als pdf.
  • Deelname aan De Blije Manager is gratis maar niet vrijblijvend. Meld je alleen aan als je alle bijeenkomsten aanwezig kunt zijn – alleen zo krijgen we het boek onder controle

Voorproefje: lees hier het interview met Robert van Putten in de Trouw.

Meer info? Mail me gerust: Jacco van Uden (jcvuden@hhs.nl)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: