Volgende week gaat het dan echt beginnen: collega Andries Hiskes en ikzelf gaan in The Art of Caring het gesprek aan over kunst en zorg. Dit doen we samen met een zevental Haagse studenten Verpleegkunde en drie studenten van de kunstacademie St. Joost in Den Bosch.

Het zal gedurende twintig weken gaan over maken, over vakmanschap, over zorgen, over taal en betekenis, zorgethiek, zorgesthetiek, lichamelijkheid, schoonheid en waarheid, verlies, imperfectie en vergankelijkheid, kortom: over ervaring.

Eerder deed ik hier al eens de oproep aan iedereen om te komen vertellen en praten over de kunst van het zorgen. Een aantal positieve en enthousiaste reacties volgde, wat heel mooi is! In het kader van helder verwachtingsmanagement acht ik het belangrijk om diezelfde oproep nogmaals te doen, maar dan preciezer. Dus bij deze:

Voor de nieuwe HHs minor getiteld The Art of Caring zijn we op zoek naar professionals die graag ONBEZOLDIGD komen praten over wat voor hen het woord “zorgen” betekent, en wat volgens hen “de kunst van het zorgen” is.

[Het is helaas niet anders, het was de Corona.]

Professionals uit alle hoeken en velden zijn welkom: verpleegkundigen, artsen, kunstenaars, filosofen, dichters, entrepreneurs, onderzoekers, politici, managers, architecten, ambtenaars, docenten, ambachtslieden, boeren, uitvinders, et cetera. Als je maar een soort van verhaal hebt en dit graag aan studenten vertelt!

We horen het graag!

Houdt zich o.a. bezig met zorgesthetiek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: