Eindelijk is het gelukt: ik heb een promotiebeurs bij de Haagse Hogeschool verworven. Dat betekent dat ik me de komende jaren -naast mijn onderwijstaken voor de Master Organisatiecoaching- kan bezighouden met onderzoek. Als het goed is ontwikkel ik me in die tijd van ‘onderzoekende professional’ naar ‘professionele onderzoeker’. Over vier of (maximaal) vijf jaar ben ik dan ‘PhD-er’.

In mijn onderzoek ga ik me richten op hoe management consultants ruimte maken voor leren bij organisatieontwikkeling. Het is namelijk nog niet zo eenvoudig om als consultant ruimte te maken -en te houden- voor leren: opdrachtgevers willen gewoon resultaten behalen.

Ambidexterity

We weten niet goed wat zich precies tussen consultants en opdrachtgevers afspeelt achter de gesloten deuren van de directiekamer. Die ‘black box’ tracht ik open te breken. Het is mij daarbij vooral te doen om het handelen van een consultant: hoe geeft hij de interactie met een opdrachtgever vorm om ruimte te maken voor iets waar eigenlijk geen plek voor is?

Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen zowel consultants als opdrachtgevers hun voordeel doen. Als je duurzame resultaten nastreeft is aandacht voor leren immers van cruciaal belang. En dat geldt niet alleen voor consultants maar ook bijvoorbeeld voor organisatiecoaches, L&D professionals en HRD-adviseurs.

Momenteel ben ik interviews aan het houden met consultants over wat zij concreet doen om leren op de kaart te zetten. In blogs zal ik van tijd tot tijd over mijn bevindingen rapporteren. Ik heb er alvast ontzettend veel zin in om nu echt met dit onderzoek aan de slag te gaan!

 

P.S. Ben jij (of ken je) iemand die in het kader van dit onderzoek geïnterviewd kan worden? Ik hoor het graag…

 

 

Coach, adviseur en onderzoeker

13 Comment on “Yes. Ik heb een promotiebeurs binnen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: