Het is zover. Het artikel over mijn praktijkonderzoek naar aarzelen in organisaties is in het dubbeldikke kerstnummer van Waardenwerk gepubliceerd. Hoe Harry Kunneman het artikel inleidt, kun je hieronder lezen.

In het vijfde themablok wordt de aandacht verlegd naar een van de maatschappelijke domeinen waar zowel de destabilisering als de toewending naar complexiteit zich duidelijk manifesteren: het domein van organisaties, organiseren en professioneel handelen. Vanuit de bevinding dat aarzelen deel uit maakt van de menselijke conditie onderzoekt waardenwerkPeter van Hekke in de eerste bijdrage de betekenis van aarzelen in organisaties. Van Hekke is docent aan de academie Bedrijfskunde Management, Economie en Recht van De Haagse Hogeschool en heeft een eigen adviespraktijk. De rode draad in zijn betoog is het ‘zoeken naar speling in de “gevestigde orde”’ en de vragen die dat oproept. Welke rol speelt aarzelen in keuzes en besluiten? Waar komt aarzeling vandaan en wat gebeurt er als men aarzelt? Welke rol speelt context en hoe komt het dat aarzelen zo ongemakkelijk is? En welke ruimte is er voor aarzelen in organisaties?’ In gesprek met filosofische bronnen en op basis van eigen praktijkonderzoek in een zorginstelling, ontwikkelt van Hekke een intrigerende antwoordrichting voor deze vragen en bepleit hij tot slot ruimte voor aarzelen in organisaties. Aarzelen is verbonden met een vruchtbare bron van nog niet bekende mogelijkheden die in contexten waarin actie en snel handelen de maat zijn, worden gemist.

Is je belangstelling gewekt? Klik dan hier voor toegang tot “Georganiseerd aarzelen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: