Deze keer in Prutswerk een analyse van de moeder aller verzuchtingen, namelijk dat we niet aan ons echte werk toekomen. En deze keer inclusief een heuse podcast.

Ik ging in gesprek met Désirée Majoor (tot voor kort lid College van Bestuur van de Hogeschool van de Kunsten Utrecht en nu directeur Theater Kikker / Podium Hoge Woerd) en burn-out specialist Barbara Kok-Overmars (directeur Unlimited People). Ik legde hen de vraag voor: “heeft het uüberhaupt zin om onderscheid te maken tussen het echte werk enerzijds en het vermoeiende organisatiegedoe anderzijds?”

Désirée en Barbara lazen eerst DEZE TEKST en gezamenlijk kwamen we tot de volgende PODCAST

“…Werken in organisaties van formaat betekent dat we voortdurend het gevoel hebben dat we het echte werk omcirkelen, maar nooit bereiken. We zijn in afwachting van het echte werk, doen dingen in voorbereiding op het echte werk, en vrezen dat we collectief steeds vaker dingen doen ten koste van het echte werk. We hollen van stuur- naar werkgroep, leggen dingen in de week, ruimen puin in de mailbox, stemmen wat zaken informeel af, informeren nog even naar de stand van zaken en concluderen op de fiets, in de auto en de trein dat het échte werk is blijven liggen. Wéér is blijven liggen. Hard gewerkt, te oordelen naar wat ons lijf ons influistert, maar weinig gedaan. Onze dagelijkse verzuchtingen geven een aardig inkijkje in hoe we tegen ons werk aankijken. In hoe we onze dagen slijten en hoe dat contrasteert met wat we eigenlijk zouden moeten doen. We doen echt iets niet goed, houden we onszelf voor…” 

One Comment on “Meer gepruts: over Echt Werk en het organisatiegedoe dat ons daarvan afhoudt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: